Framåt

Det har gått över förväntan för mig att äta bättre igår blev det tex pasta och quinoa kyckling sallad med spenat och getost mums ! Vilket också är med i dagens matlåda. Sen är det ju så mycket lättare att äta ordentligt när man är ledig och jag tar mig tid till att göra nyttiga smoothies . Och mår jag bättre ? kan säga att jag tar piggare i helgen och fick en massa gjort som jag inte annars orkat så någon förändring är det . Sen är det ju måndag idag och det går ju inte att komma ifrån :-) Utmaningen är att äta nyttigt och bra på jobbet och då är det matlåda som gäller . Har man inte med sig det får man inte i sig något vettigt alls ! Så är det bara. Ha en fin måndag !

Framgång

Det har gått Hyffsat bra att äta nyttigare men det är inte lätt att få bättre rutiner pga jobbet . vill helst äta vid två tre tiden men så dyker något upp och man kommer iväg på sin rast vid halv fem ! som det ser ut nu äter jag tre mål om dagen frukost vid nio någon slags middag på jobbet vid 16 och sen en andra middag vid halv elva . så det där med att trycka i sig en banan så fort man får tillfälle är ingen dum idé !
Jag försöker också dricka mer vatten har haft problem med yrsel och jag hoppas det är vätskebrist bara .
Men enligt mitt horoskop i metro oxen så är det en infektion i kroppen så vi får väl se :-)
Igårkväll när jag kom hem lyckades jag med stor kraftansträngning ändå få i mig två knäckebröd med paprika getost och salami och en stor skål fruktsallad av mango kiwi avokado och äpple med nötter på det och det tycker jag var bättre än inget ! Ha en fin fredag !!

Inte lätt med förändring!

Att försöka äta bättre eller nyttigare är bara det ett projekt och att ändra på mina matvanor, är desto svårare, då jag i veckorna när jag jobbar i princip aldrig är hemma känns det som.
Jag är en sådan där pendlare med 1½h resväg till jobbet.
Oftast jobbar jag 12-20.30 mån -fre så är alltså bara hemma mellan kl 22.30-10 i veckorna, och det flesta av dom timmarna sover jag! Men detta gör att det blir svårt att få in rutiner.
Det andra är min sjuka ämnesomsättning, och jag har enligt tex Ayurveda dominerande Vata.Och det mesta stämmer in där.
Det tredje är att mitt jobb innebär konstant traskande runt i butiken från arbetsstart till hemgång, med undantag för 30min rast. Inte nog med att man går omkring hela tiden så är det även stundtals hårt fysiskt krävande arbetsmoment och stressigt, speciellt vid bidrag och löning.
Är inte många lugna dagar på jobbet alltså.
Dvs ämnesomsättning hög, och i konstant rörelse ca 7,5 h varje arbetsdag. 
Jag har flera gånger försökt äta bättre osv, men då jag inte känt någon större förändring, magen vill inte sluta kurra, så har jag tillslut gett upp, och förbrukar så mkt när jag jobbar så ligger på konstant underskott. Och jag verkar aldrig kunna komma ikapp!
Och för att kunna äta bättre så måste man också planera, fixa matlådor osv, inte nog med det så tycker jag att matlagning är det absolut tråkigaste som finns, dels har jag verkligen tummen mitt i handen när det kommer till matlagning, men sen också när man bor ensam blir det mest ett måste för att få i sig något.
Så det känns verkligen som uppförsbacke!
Den enda tröst jag har, som jag läste på någon sida är att förändring tar tid, det går inte över en natt och man får helt enkelt införa en sak i taget.
Men efter att ha skrivit det här inlägget så inser jag att det är hur jag ska få i mig mer under min arbetsdag som är det största problemet. Att så fort man har ett ärende in på lagret så passa på att trycka i sig en banan och lite nötter kanske.
Eller, byta jobb, bli en kontorsråtta. Eller nej, ännu bättre jobba hemifrån!! :)
Fortsättning följer!

Lavendeldoft

Personlig utvecklig på egen hand? Går det? En påbörjad resa, förhoppningsvis till det bättre, andligt, psykiskt och fysiskt.

RSS 2.0