Supersmoothie!

 
Härliga lördag! Hade ju verkligen något att se fram emot, nämligen att hämta ut mitt paket från Bodystore :) Så det gjorde jag, hade tänkt handla en del samtidigt men glömde föra över pengar så blev bara mango, granatäpple , ett äpple och olivolja extra virgin. Ang olivolja så är det helt toppen att använda för att ta bort smink med, om man nu inte har något annat till hands och inte vill använda vanlig handtvål. Iaf väl hemma gjorde jag i ordning en supersmoothie med stort S proppfylld med en massa nyttigheter!
Supersmoothie
Vilka frukter och grönsaker man vill ha i är ju helt upp till en själv men detta hade jag:
½ banan
½kiwi
1 avokado
1/3 mango
½ äpple
1 aprikos
1 tsk hirsflingor
2 tsk yoghurt
1 tsk raw kokosolja
½ tsk chlorella
½ tsk bipollen
½ tsk maca
½ tsk lucuma
½ tsk chiafrön
1 tsk nougatsås
2 tsk honung
Fyll upp med vatten & mixa!
 
Hur hungrig jag är efter denna, får jag se, klockan är ju ändå snart sex, och någon middagsmat av något slag måste det ju bli också. Eftersom det skriks så mycket om spenat, har jag en påse spenat i min frys, kanske man ska hitta på något med spenat. Får se helt enkelt vad man blir sugen på , blir  kanske något lättare lite senare.
En minipromenad tog jag idag med när jag kom hem, jag räknar inte promenaden till centrum , det är ju en promenad i den bemärkelsen, men det jag menar är en lugnpromenad i skogen, man går sakta, och man är i nuet och andas in lugnet. Jag är så glad över att jag börjat med yoga (inget avancerat) varje morgon, varje kväll - gör dunder för kroppen att mjukas upp. Och vill man inte yoga så kan man ju stretcha kroppen lite mjukt innan man börjar sin dag. Man ska vara snäll mot sin kropp, bra kost, motion, och bra med sömn.
Att börja leva hälsosammare på alla fronter, det är inget man gör på en dag, man får ge det tid, man får ge sig själv tid och acceptera var man står idag. Sen har man mindre bra dagar, men det är precis som det ska vara, livet i sig är en berg och dalbana, om man bara accepterar det och ser det för vad det är så tror jag det blir lite lättare när man väl har dom där skitdagarna. Och det som är så härligt är att varje ny dag är en ny fräsch en :)
Dags att ta tag i disken nu tror jag, tjohooo! :) haha :)
Ha en fin lördagskväll! :)  
 

Fabfredag !

Äntligen fredag ! Jag ska försöka göra den här dagen riktigt bra och jag hoppas det blir mycket skratt ! Och jag hoppas att om chefen säger något negativt att jag lyckas skaka av mig det ! Hon har klagat på mig på flera områden så känner mig sådär vad gäller min arbetsprestation just nu ni vet sådär att man gör sitt bästa man försöker verkligen och så duger det ändå inte . Tillslut känns det liksom hopplöst ! Men det som är skönt och veta att idag är det en helt ny dag och som jag försöker peppa mig själv med , trots mina prestationer på jobbet så är jag fortf en bra och värdefull person ! Jag är jag, och jag är okej ! :-) Dessutom väntar ett paket på mig imorgon med en massa nyttigheter chiafrön spirulina bipollen kokosolja mm yeaj !! :-) Ha en underbar fredag !!!

Skitdag

Idag var det en mindre bra dag och jag vet inte riktigt varför, jag tror att det delvis kan vara pms men jag var på bra humör innan jobbet fram tills min chef kom och sa att jag igår missat lappa några varor i kylen som närmar sig bäst före datumet. Dom hade stått gömda bakom andra varor. Jag tror det började där sen kände jag mig lite överflödig idag en kollega gjorde det jag brukar göra så fick hitta på annat. En annan kollega som var ledig kom in och handlade och tyckte han hade en konstig attityd mot mig sen om det var så vet jag inte. Som sagt pga min chef blev dagen helt fel och blev superledsen men pga pms blir ju allt snäppet värre än annars :-) Men är en ny dag imorgon ska försöka komma tidigare i säng ikväll också. ha det fint allihop !

Nya rutiner !

Mina morgonrutiner har inte varit så bra jag är en riktig hardcoresnoozare och kommer alltid upp för sent och det blir en stressigt morgon. För att få hjälp att komma upp tidigare har min mamma fått ringa den här veckan och jag har kommit upp 2h innan jag ska gå hemifrån - helt underbart ! Och det betyder även att jag varje morgon kört morgonyoga och kunnat ta det lugnt och även hunnit göra en smoothie att ta med att dricka på tåget. Det blir en väldigt mkt bättre start på dagen definitivt ! Har du också problem med att komma upp så be någon att ringa dig ! Rekommenderas varmt ! Ha en riktigt solig och fin onsdag !

Nya mål

Jag har ju haft ganska dåliga matvanor sista tiden , lagar man inte matlådor inför en ny vecka så inte gör man det när man kommer hem kl kvart över tio på kvällen. Så länge jag kan minnas har jag haft problem med finnar . Mitt mål är att bli av med dom och slippa använda concealer och puder. Det känns som att man bokstavligen täpper igen hela ansiktet faktiskt. Förutom att tvätta ansiktet ordentligt med bra produkter så har jag köpt hem frukt och grönt och ska bli bättre på att få i mig det dvs dessa
antioxidanter som är så bra ! Fortsättning följer !

Torsdag

Kände imorse när jag gick upp att den här veckan gått fort det är redan torsdag ! Och igår glömde jag köpa med mig mjölk hem så det blev gröt utan mjölk vilket gick ändå med massa honung och nötter blev det gott ändå. Däremot så bytte jag ut kaffet ont en kopp yerba mate och vet inte om jag känner någon skillnad kanske en aning tröttare ? Men det behöver ju faktiskt inte vara pga det snoozandet på morgonen gör en ju inte direkt piggare. Härligt med sol idag det piggar ju faktiskt upp . Ha en härlig torsdag !

Den som söker ...

...den finner ! Det jag gjort förut har varit avslappningsövningar i sängen innan jag ska sova och det har ju blivit lättare ju mer man gör det . När jag sen började läsa lite mer om yoga så förstod jag att detta är något för mig. Det är meditation och övningar för kroppen samtidigt ! Och fokus på andningen vilket jag gillar ! Och det som också är så bra är att man gör övningarna efter sina egna förutsättningar. Man måste inte nå sina fötter, kommer man bara ner till knäna så är det okej det med . Det handlar om att göra de olika övningarna så gott man kan och det som känns bra för MIN kropp ! Dvs mer realistiska krav som gör att man inte behöver känna sig misslyckad bara för att man inte lyckas vika sig dubbel. Himla skönt och befriande ! Man sträcker sig så långt man själv kan och så länge det känns bra ! Om jag skulle försöka nå mina fötter skulle jag antagligen gå ut för hårt och med värk och kanske skador som följd. Man får anpassa sig efter sin egen kropp helt enkelt och om ett år kanske jag blivit lite mjukare och kommer närmare mina fötter :-) Det som gjorde mig riktigt överraskad var att jag haft ont i höger höft och trodde att det skulle förvärras om jag försökte mig på någon övning jag var rädd för att det var en skada och förväntade mig dubbel smärta idag ! Men icke ! Tvärtom ! När jag reser mig från sittande är jag mjuk och ingen smärta från min höft ! Helt underbart ! Fortsättning följer !! :-) Nu snart dax att jobba !

Wow !!!

Lördagen var en ledig dag för mig med tvättstugan inbokad. Kom ur sängen vid halv ett kanske, väldigt skönt att få sova länge, men hade ställt klockan någon måtta får det ju vara!
Hade tvättstuga vid 16 så innan dess blev det en promenad och sen satte jag mig vid datorn och eftersom jag läst i bloggar om yoga så satte jag mig och sökte på det. Tillslut hamnade jag på youtube och hittade några enkla övningar så bort med vardagsrumsbordet och så satte jag igång ! Till en början stelt och jobbigt men efter en stund gick det bättre. Jag hittade även övningar för att massera ansiktet, väldigt skönt ! Detta gjorde succé för min del trycket i bröstet / ångesten / stressen försvann ! Och så avslappnad som jag var i kroppen när jag gick och la mig har jag inte varit på väldigt länge , om någonsin ! Trodde inte det skulle göra så stor skillnad men wow ! Och ännu bättre idag på väg till jobbet jag brukar oftast vara otroligt stel och när jag reser mig fått ont och stapplat som en gammal tant och detta är borta ! Prisa gudarna ! Detta är något jag verkligen ska fortsätta med !

Funderingar och tankar

Just nu känns det som om det är mycket i mitt huvud, jag känner att det är dags, att satsa på mig själv. Men rent konkret så finns det ju många vägar. Och jag vet inte ens om det går på egen hand utan social samvaro. Utan någon att prata med. Mitt sociala liv är ju i princip obefintligt. Lyckas alltid jobba när vännerna dragit ihop en middag. Vilket är väldigt tråkigt. Men det blir ju så när man är många som ska försöka hitta en dag där alla kan, är alltid någon som inte kan. Och den någon är oftast jag då jag inte har möjlighet att byta pass hur enkelt som helst.
Så mera sociala kontakter skulle jag vilja ha. Något för år 2014 kanske? Någonstans måste man ju börja?
Det krävs också en del av en när man börjar jobba med sig själv, att aktivt och med närvaro hela tiden vara på vakt mot sina tankar om sig själv. Och ibland känner jag att 'gud vad jobbigt det är!'
Och är det inte så att ju mer man försöker, desto svårare blir det, förstå mig rätt nu, det jag menar är att ibland vill man ju så mycket och det blir istället kravfyllt och jobbigt för att man försöker så hårt!
Istället för att helt rätt upp och ner: Bara vara! Ta det lugnt och andas . Följa med strömmen.
Leva istället för att försöka leva.
Men med en riktig dålig självkänsla i ryggsäcken så är det inte enkelt. Allt som jag tänker att jag skulle vilja göra - så dyker det upp negativa tankar och möjliga hemska scenarion.
Att gå på museum ensam, vad ska folk tro? osv osv
Så otroligt tröttsamt!
Och allt är bara tankar, det är bara tankar och ingenting annat, det är inte verkligheten! Ändå smyger sig både rädsla och ångesten på.
Jag läste på en annan blogg, att istället för att avge nyårslöfte, välja ut två ord som får sätta ton på det nya året, det är ju en riktigt bra idé, det blir lite friare - och de ord jag valt är tillit & mod och sedan har jag lagt till att vara snäll mot mig själv.  För det känns som att det behövs. Något annat som behövs är att släppa taget. Jag funderar alldeles för mycket på saker och ting som står utanför min kontroll, bara en sådan sak som att jag tänker på arbetsdagen imorgon , redan nu, och jobbar upp både stress och ångest. Vad hjälper det? Till vilken nytta? (tror Kay pollack sagt det) Ja, till vilken nytta? Ingen alls. Men förhoppningsvis kommer jag till en gräns snart, där jag kommer bli så trött på mitt ältande att jag tillslut släpper det. Förhoppningsvis. Känns lite som att det är påväg dit. Tillslut får man ju nog och inser att nej, nu får det räcka! Det får ta den tid det tar, men att ha ett litet ångesttryck över bröstet och en liten stressklump i magen tar sin energi. Men hur mycket jag än rabblar för mig själv div grejer, så vill det inte släppa. Insikten har inte kommit och slagit till ännu. Jag har haft aha-moments förr då pusselbitar liksom bara faller på plats, så jag vet hur det kan kännas.
En dag i taget, ett andetag åt gången :)
 
  
 
 
 

Lavendeldoft

Personlig utvecklig på egen hand? Går det? En påbörjad resa, förhoppningsvis till det bättre, andligt, psykiskt och fysiskt.

RSS 2.0